2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Vekseliu paieskos elektroninese bibliotekose, zemelapiuose,virtualiose bendruomenese, ES sistemose rezultatu apibendrinimas

Ruosiant si darba pirmiausiai teko atlikti paieska elektroninese bibliotekose. Atlikdama paieska pastebejau, kad lietuviskoje Plunges miesto bibliotekoje leidiniu, susijusiu su vekseliais buvo tik pora, tuo tarpu uzsienio bibliotekos galejo pasiulyti tikrai didesne pasirinkimo ivairove. Visose mano tyrinetose bibliotekose teko susidurti su vartotoju registracija, taip pat visos trys biliotekos pasizymejo panasia paieskos struktura- visose bibliotekose ieskodama leidiniu turejau galimybe isbandyti paprastaja ir isplestine paieskas.
Pazintis su vetimo sistemomis nebuvo nauja. Versdama teksta naudojausi trijomis sistemomis , kuriu vertimai buvo beveik vienodi. Mano manynu, greiciausiai teksta verte http://translate.google.com/#. , taip pat ji galėjo pasiulyti daugiau vertimo galimybių. Todel pirmenybe teikiau jau minetajai http://translate.google.com/#. .
Geografines informacines sistemos paliko tikrai gera ispudi. Daugiausiai naudojausi zemelapiu sistemomis : www.maps.google.com ir http://maps.zebra.lt/. Su jomis dirbdama supratau, kokia didele nauda jos teikia šiuolaikiniam, nuolat skubančiam zmogui: per kelias sekundes suranda ne tik reikiamo miesto, salies zemelapius bet ir gatviu ir tikslias objektu koordinates pagal ju adresus.
Kai darbavausi virtualiose grupese mane ,manau, daugiausiai nustebino gan aktualios vekseliu temos, susijusios su pinigais, finansais mazas vartotoju aktyvumas forumuose.Zvelgiant siuo aspektu bendrosios paieškos sistemos nieko nesiskyre nuo specializuotuju. Ne ka nuo vartotoju aktyvumo atsiliko ir mano ieškomos informacijos kiekis. Kuomet paieška virtualiose grupese nebuvo labai sėkminga ir gausi, paieška ES sistemose dave tikrai labai geru rezultatu. Rasta informacija atitiko mano užklausas, buvo tiksli ir suprantama.

Reiksminiu saltiniu sarasas virtualioje aplinkoje, tarp bendruomenių:
1. http://www.tax.lt/postp85384.html [38650 vartotoju] [pranesimai]
2. http://groups.google.com/group/sci.lang.translation/browse_thread/thread/e674572169222008/f46a319a13667e57?q=Bills+%2Bmeaning [17 vartotoju] [pranesimai]
3. http://www.flickr.com/groups/efb/ [1 vartotojas] [pranesimas]
4. http://www.flickr.com/groups/54811156@N00/ [12 vartotoju] [pranesimas]

Reiksminiu saltiniu sarasas ES sistemose:
1. http://ec.europa.eu/civiljustice/simplif_accelerat_procedures/simplif_accelerat_procedures_sln_lt_order.htm ( apie vekseli Slovenijoje)
2. http://ec.europa.eu/civiljustice/enforce_judgement/enforce_judgement_mlt_lt.htm (apie tai, kad Maltoje vekseliai suteikia teise vykdyti teisinius sprendimus)
3. http://ec.europa.eu/civiljustice/enforce_judgement/enforce_judgement_nir_lt.htm (apie tai, kokios priemones taikomos vekseliu turėtojui, kuris turi skolu)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą